Wittenhorst

Zoeken | Contact

Bestuur aan het woord

Bestuur aan het woord

24 april 2024

Beste leden en vrijwilligers,

Het is alweer een tijdje geleden dat we jullie via de rubriek “bestuur aan het woord” informeerden over diverse ontwikkelingen binnen onze vereniging. Er zijn best wel wat zaken gaande én zichtbaar op ons sportpark. Graag nemen we jullie mee in een aantal ontwikkelingen.

Commissie Health & Performance

Eerder communiceerden we over de nieuwe commissie Health & Performance. Deze commissie begint steeds verder vorm te krijgen en gaat bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van onze leden. In deze commissie zijn diverse professionals actief: fysiotherapeuten, verzorgers, voedingsdeskundige en specialisten op het gebied van fitheid. Ze vormen gezamenlijk het medische team van Wittenhorst en helpen ons verder op het gebied van gezondheid. Deze commissie is ook op zoek naar versterking, dus als gezondheid en vitaliteit je aan het hart gaat. Neem contact met ze op.

Verzorging en hersteltraining

Het medische team gaat aangestuurd worden door Ron Beurskens. Hij wordt in ieder geval ondersteund door Casper de Swart en Kris Seuren. Zij nemen samen de komende seizoenen de verzorging van de selectie voor hun rekening. Verder gaan ze iedere dinsdag en donderdag een inloopspreekuur voor alle Wittenhorst-leden verzorgen. Tevens is er de mogelijkheid om hersteltraining te krijgen na blessures. 

Krachthonk

De activiteiten van de commissie Health & Performance gaan plaatsvinden vanuit en rondom het krachthonk. Dit krachthonk begint langzaam vorm te krijgen op ons sportpark. Zodra de vergunningen met de gemeente rond zijn, willen we snel aan de slag gaan en de units klaar maken voor gebruik. Dit 'honk' krijgt nog een nieuwe naam, die mag jij verzinnen, hierover later meer.

In het krachthonk komt een fitnessruimte. Spelers kunnen hier onder begeleiding sporten en werken aan een betere fitheid en blessurepreventie. Ook komt er een behandelkamer voor de fysiotherapeuten waar ze behandelingen uitvoeren. We zijn met Ron Beurskens overeengekomen dat hij zijn praktijk, De Kinesist, voortaan vanuit het krachthonk gaat uitvoeren. Hij zal vier dagen per week aanwezig zijn op ons sportpark.

Op een extra Algemene Ledenvergadering op dinsdag 14 mei – de uitnodiging hiervoor volgt nog – praten we onze leden hier verder over bij. Zodra zaken concreter zijn, delen we verdere informatie over hoe elk lid gebruik kan maken van de genoemde faciliteiten. 

Scorebord

Al enige tijd is te zien dat het scorebord op het hoofdveld niet meer heel goed functioneert. We hebben als bestuur het besluit genomen dat we het scorebord vervangen voor een nieuwe moderne variant. Dit nieuwe scorebord wordt een full-LED scorebord: hierdoor zijn diverse uitingen van presentatie, scoreverloop en reclame mogelijk. We willen het scorebord in de zomer realiseren, zodat we deze bij de start van het nieuwe seizoen in gebruik kunnen nemen.

Commissie commerciële zaken

Het scorebord en het krachthonk zijn enkele projecten waar we al een tijdje aan werken. Dit doen we als bestuur in nauwe samenwerking met de commissie technische zaken en de commissie commerciële zaken. Dit vergt veel tijd en energie en we zijn dan ook erg blij dat we enkele nieuwe gezichten hebben mogen verwelkomen bij de commissie commerciële zaken. 

Stan Seuren, Mathieu Geurts en Tjeerd Rintjema zijn de commissie komen versterken en zijn al erg hard aan de slag om (nieuwe) sponsoren te benaderen. Maar we zijn nog op zoek naar meer commercieel talent voor dit team. Dus lijkt dit je wat? Laat het ons weten of neem een kijkje op de vacaturepagina!

Nieuwe kleding

Afgelopen winter werden we geconfronteerd met het faillissement van Masita. Dit heeft ons genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe kledingleverancier. Uiteindelijk hebben we – na weken van voorbereiding door Dezeree Verheijen en haar team - de keuze gemaakt voor Stanno als nieuwe kledingmerk. De facilitaire en commerciële commissie zijn momenteel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we bij de start van het nieuwe seizoen in geheel nieuwe tenues op de velden kunnen schitteren. Dit is een heel karwei, maar dat gaat ze vast lukken!

Vrijwilligerscommissie

Bij een grote club als Wittenhorst hebben we veel handjes nodig die ervoor zorgen dat we allemaal lekker kunnen voetballen. Iedere hulp is welkom en alle hulp telt. Wij zijn dan ook zeer blij met onze groeiende vrijwilligerscommissie. In de afgelopen periode heeft Dennis Stiphout de rol als voorzitter van de commissie overgenomen van Danny van de Berghe. De commissie heeft de afgelopen tijd onder meer gewerkt aan het definitief maken van het Vrijwilligersbeleid. Dat is het papieren gedeelte; in de praktijk merkt de commissie dat het aantal vrijwilligers blijft stijgen en dat we ook steeds meer vrouwelijke vrijwilligers binnenhalen en houden.

Ook is de commissie aan de slag met het updaten van alle functies die in Taakie staan en gaat de blik alweer langzaam op de Vrijwilligersavond, waar onder andere de jubilerende vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Als je dit bericht leest en je zou ook graag iets willen doen voor onze mooie, groeiende club. Meld je dan aan via Taakie. Geef aan wat je leuk lijkt om te doen of wat je kwaliteiten zijn: dan vinden we elkaar zeker ergens!

Organisatiestructuur 

Onder leiding van Raymond Knops zijn we binnen de vereniging bezig met onze organisatiestructuur. We willen de vereniging goed in kaart brengen en een structuur neerzetten die toekomstbestendig is. Raymond adviseert ons hier de komende tijd in. Uiteraard komen we hier op een later moment op terug.

Voor nu even voldoende informatie. Hopelijk heeft dit enkele vragen die er leven beantwoord. Indien je toch nog vragen hebt, schroom niet en spreek ons gewoon even aan

Namens het bestuur,

Bart Joosten, voorzitter